Tjugoandra februari 2012 Om att äga böcker

Bokrean börjar idag. Nu när jag har så nära till stan borde jag gå och ta mig en titt. Eller kanske inte?

Jag har tänkt på det där med att äga böcker. Hur stort behov har jag av det? Ganska litet. Jag menar, jag är ung, jag kommer säkert att flytta en himlas massa gånger. Och böcker är så himla tungt och olämpligt att ha i flyttlådor. Dessutom äger jag inte ens en bokhylla. Så var ska jag förvara dem?

Och det går ju att låna böcker helt gratis. Jag kan lika gärna utnyttja det. Visst, det är något visst med att köpa en bok, att äga den. Men jag äger hellre en bok som jag vet att jag tycker är bra och vill läsa igen, än tretton böcker som jag ändå inte riktigt gillade och som sedan bara ska stå och samla damm.

Sen, när jag har ett hem med plats för ett skrivarrum med bibliotek, då ska jag samla på böcker. Från golv till tak. Men just nu, på 36 kvadratmeter utan bokhylla, får det duga med biblioteket.

Förutom när det gäller Game of Thrones. Dem ska jag köpa, för smidighetens skull. För i min nuvarande lästakt måste jag låna om den tjugo gånger om för att ta mig igenom 800 sidor. Och så vill jag läsa dem på engelska. Det får bli mitt nästa köp, resten får bibblan stå för.

Kommentarer
Postat av: AnnChristin Halaby

Helt rätt. Spara utrymme och pengar tills du slipper flytta så mycket. Man ska njuta av böcker inte slita ut sig på dem med dammvippan. Om du flyttar böcker packa de i bärkassar, flyttlådor är alldeles för tunga om du måste bära. Ett tips från verkligheten. Kram AnnChristin

2012-02-24 @ 14:30:02
URL: http://annchristinskriver.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0