Nya infall

Jag sitter här och är alldeles förundrad över mig själv. För jag tror jag har löst det.
 
Det bara kom till mig, under slutminuterna av Snowwhite and the Huntsman, när jag och min sambo diskuterade böcker och filmer som vi båda tycker är så bra. Och det var då de slog mig:
Varför är hon inte med redan från början?
 
Och vips så drog tankarna igång och händelseförlopp ändrades och omstrukturerades och egentligen så var det inte en så stor sak att tänka om helt. Istället löser det en alltför ologisk handling i ett svep, kortar ner ett långtråkigt händelseförlopp och kickar igång bok nummer tre på ett helt annat sätt. Varför har jag inte tänkt på det tidigare?
 
Så nu ska planerna få ligga till sig där inne i huvudet. Det handlar trots allt om ändringar i böcker jag inte ens har börjat skriva än, vilket på nåt sätt ändå känns skönt. Så medan jag fokuserar på att skriva klart bok nummer ett kommer det där nog att mogna till sig alldeles utmärkt. Och under tiden har pågående projekt passerat 200-sidorsstrecket och det gör mig stolt. Det är skönt att jag har börjat leva med dem igen, mina karaktärer. Att de ger mig såna här vinkar och infall ibland och att jag har en sambo som säger: Skynda, gå och skriv ner det innan du glömmer! Skriv, skriv, skriv!
 
 
Med det önskar jag God Jul

Det kallas tvivel, det där som stör

Och så var november över. Och kan jag skryta med att jag klarade mitt mål på 25.000 ord i november? Nope. Inte ens i närheten var jag.
 
Slutsiffran landade på runt 6 000 ord. Inte så illa det heller, men det är ju en bit kvar. Men annat har kommit emellan, som det ju så ofta gör. Både det inre och yttre livet. En lägenhetsrenovering, en veckas hundvakt, en sambo som skadat handen. Och en massa tvivel och motgångar. För när de fösta 23 sidorna hade runnit ut mig så tog det stopp igen. Som vanligt.
 
Jag ska göra ett försök nu i alla fall. Kanske få ner ett par - tre ord på pränt åtminstone. Och kanske har jag lyckats få till de där 25.000 innan det här året är slut. Eller innan nästa år är slut...

RSS 2.0