Förberedelser

Hur bestämmer man sig för att ta steget från att skriva för byrålådan till att satsa på att bli publicerad för den stora massan? Hur förbereder man sig mentalt inför det faktum att man ska gå från oläst till att eventuellt läsas av hundratals människor?

Mitt svar? Jag tror aldrig man kan förbereda sig till hundra procent. Jag har åtminstone inte gjort det ännu. Min författardröm är fortfarande i ett förstadium, där jag väntar på att se om det jag drömmer om att skriva är något som andra vill läsa. Men för mig handlar föreberedelserna om att våga låta andra läsa det jag skriver och att våga prata med andra om min historia och mina tankar och idéer kring den. Det är jättesvårt, och jag drar mig för att berätta om min dröm. När folk frågar: "Vad ska du bli när du blir stor?" vet jag inte vad jag ska svara. För ibland vågar jag inte säga som det är. Att jag vill bli författare. Att jag vill skriva. Bli publicerad. Bli läst.
Åh, denna skrämmande tanke att bli läst. Att andra ska sitta med mitt manus i handen och ha chansen att läsa och döma det. Att andra kan välja att älska eller hata mitt livsverk, min stora dröm. Det är det läskigaste jag kan tänka mig.

För tänk om berättelsen jag brinner för inte betyder ett dugg för alla andra? Tänk om de inte gillar mitt sätt att skriva eller mina karaktärer?
Eller tänk om de älskar det?
Vad gör jag då?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0