En lista för alla som skriver en egen bok


Vad heter du? Linda

Hur gammal är du? Nitton år

Vad kommer din bok att handla om?
En ung kvinna som tvingas fly från sitt hemland på grund av krig, och försöker anpassa sig till ett nytt liv i ett nytt land. En fantasybok fylld med problem och konflikter ifrån vårt liv på 2000-talet, kort sagt. Boken är den första i en trilogi.

När kom du på bokidén?
Karaktärerna har funnits med mig sedan jag var omkring tretton-fjorton år och kom till då jag började rollspela på ett forum på internet. Sedan har de växt och gått sina egna vägar och bara väntat på att jag ska skriva deras historia. Nu har jag kommit tillräckligt långt för att jag ska känna mig redo att göra dem till lags.

När började du att skriva på boken?
Egentligen skulle man vän kunna säga att jag började redan då jag började rollspela för fösta gången, eftersom vissa av händelserna som utspelat sig i rollspelet finns med i boken, om än lite omarbetade. Men jag började skriva på riktigt då jag började på skrivarlinjen hösten 2009, och ska ägna hösten 2010 och våren 2011 åt att få den första boken färdig.

Hur många A4 har du skrivit? 44 sidor löpande text (Times New Roman, storlek 12). Sedan har jag X antal sidor med anteckningar och scener både till den första boken och de två andra i trilogin.

Hur ofta skriver du på boken? Nu var det länge sedan jag skrev på den löpande historien. Sommarjobb och skrivkramp har kommit emellan. Men den 8:e september börjar jag mitt andra år på Skrivarlinjen, och det året ska jag ägna enbart åt att skriva på boken, så då ska jag försöka skriva varje dag.

Hur skulle du beskriva huvudpersonen? Huvudpersonen, som jag här i bloggen kallar för G, är en mycket varm och godhjärtat människa som inte kan göra andra människor illa. Trots detta har hon upplevt mycket ondska i sitt liv. Hennes föräldrar omkomm då hon var liten och hon uppfostrades av en vänlig kvinna i sin hemby. Då hon var drygt tjugo invaderades ön hon levt på i hela sitt liv av soldater, och hon tvingades fly till fastlandet och starta ett nytt liv, och det är där min bok tar sin början.

Hur skulle du beskriva din bok med fem ord? Godhet. Ondska. Krig. Kärlek. Vänskap.

Vem/vilka har varit dina inspirationskällor? J.K Rowling och serein om Harry Potter. Den serien har betytt så mycket för mig. Likaså serien om Narnia och Maud Mangolds böcker, bland annat Mahognyögat, Kopparnyckel och de andra i serien. Sedan har indirekt Tolkiens Sagan om ringen påverkat mig mycket, även om jag aldrig läst böckerna. Alla dessa har inspirerat mig till att våga skriva en bok i fantasygenren.

Har någon hjälpt dig att skriva boken? Ja, mina fantastiska lärare och klasskompisar på skrivarlinjen. Och såklart mina rollspelskompisar som varit med och skapat vissa scener i boken. Utan deras hjälp och stöd skulle boken fortfarande bara vara en dammig vision längst bak i min hjärna.

Har någon hjälpt dig med research? Nja. Min bok utspelar sig i en värld som jag själv skapat, så det kan jag inte dirket påstå. Men flera av mina rollspelskompisar har gett mig mycket inspiration genom att delge information om andra fantasymiljöer och -folkslag.

Har du utvecklats under skrivandet? Absolut, men jag vill utveckals ännu mer. Jag tror att jag har mer att ge, jag måste bara hitta min stil och min berättarröst.

Vill du få boken utgiven? Absolut. För trots att tanken på att människor som känner mig ska kunna läsa min bok så är det min högsta dröm i livet att få en bok utgiven. Blir det inte min fatansytrilogi så blir det något annat.

Om du vill få den utgiven; kommer du att använda ditt eget namn? Självklart. Det här är mitt livsverk, och trots att jag har otroligt svårt att stå för min berättelse och att prata om den så vet jag att jag kommer att känna mig så stolt den dagen den står på hyllan i bokaffären.

- kopiera detta med listan -
Skapare: Jane / TheDiaryBitch.Blogg.Se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0